Studio Alphen Nieuwjaarsreceptie zaterdag op de radio

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Op zaterdag 7 januari is de Studio Alphen Nieuwjaarsreceptie te beluisteren op de radio. Van 14.00 tot 17.00 uur wordt met gasten teruggeblikt op 2022 en vooruitgekeken naar een nieuw jaar vol met nieuws.

Met Cees Niessen, vestigingsdirecteur van de penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn, bespreken we de opmerkelijke ontsnappingspoging van een gedetineerde in oktober 2022. Met onder andere een touw van aan elkaar geknoopte lakens probeerde Nicky S. de Alphense gevangenis te ontvluchten. Dat lukte niet. Hij viel, brak zijn arm en werd overmeesterd door de politie.

Voor twee grote winkelcentra in Alphen aan den Rijn staat een enorme transformatie gepland. We bespreken de plannen voor winkelcentrum De Aarhof en willen meer te weten komen over de planning van alle werkzaamheden.

Sport, stikstof en politiek

Wabe de Rooij won afgelopen zondag goud op het NK marathonschaatsen. De 23-jarige uit Alphen aan den Rijn werd bij de neo-senioren Nederlands kampioen. Wat verwacht hij nog van dit schaatsseizoen en welke plannen heeft hij voor de aankomende jaren?

Zuivelboer Steven de Rijk uit Alphen aan den Rijn en melkveehouder Jeroen Groot uit Aarlanderveen spreken hun verwachting, hoop en mogelijk ook vrees uit over de uitvoering van het stikstofbeleid van het kabinet.

Met André de Jeu (fractievoorzitter Nieuw Elan) en José Huls (fractievoorzitter GroenLinks) bespreken we de grootste politieke thema's van dit jaar. Ook bespreken we met hen welke invloed de Provinciale Statenverkiezingen in maart hebben op de gemeente Alphen aan den Rijn.

Studio Alphen is in Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen en Zwammerdam te beluisteren op 90.0 FM, in Boskoop op 105.1 FM en in Benthuizen, Hazerswoude en Koudekerk op 106.5 FM. Luister kan ook digitaal en online.

Lees ook: Studio Alphen Jaaroverzicht: de hoogte- en dieptepunten van 2022