Studio Alphen Politiek: Castellum

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Wat is het belangrijkste politieke nieuws van afgelopen week? Dat komt elke week voorbij in de Studio Alphen Politiek Podcast.

Deze week wordt teruggeblikt op de commissievergadering van de gemeenteraad over het al dan niet investeren van 3,6 miljoen euro in Theater Castellum. Het bedrag is nodig om het theaterpand brandveilig te maken. De gebreken kwamen het afgelopen halfjaar aan het licht tijdens een verbouwing.

De coalitie wil Castellum in principe overeind houden. Nieuw Elan, CDA en GroenLinks hebben gezamenlijk twintig zetels. Dat is de kleinst mogelijke meerderheid. Maar zij hebben wel één cruciale vraag: blijft het bij dit bedrag of staat de volgende financiële tegenvaller al te wachten? In december moet de gemeenteraad een besluit nemen.

Iedere zondag neemt Studio Alphen tussen 13.00 en 14.00 uur de politieke week door in het radioprogramma Studio Alphen Politiek. De uitzending van Studio Alphen Politiek van deze week is hieronder als podcast terug te luisteren.