Studio Alphen Politiek: emissieloze zone en recreatieve hotspot Bentwoud

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - In een nieuwe uitzending van Studio Alphen Politiek aandacht voor de plannen voor een emissieloze zone in Alphen aan den Rijn en een recreatieve hotspot in het Bentwoud.

Vanaf 2026 zijn in het overgrote deel van Alphen aan den Rijn alleen nog zakelijke bestel- en vrachtwagens toegestaan die geen schadelijke stoffen uitstoten. Presentator Hans van den Akker sprak na afloop van een commissievergadering met de verantwoordelijk wethouder Gert van den Ham (D66) en commissieleden over het plan voor deze emissieloze zone.

In het Bentwoud moet een recreatieve hotspot verrijzen met onder andere een horecagelegenheid, jeugdherberg en kinderboerderij. Wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan), gemeenteraadslid René Driesen (GroenLinks) en commissielid Rosé Harkes (RijnGouweLokaal) geven toelichting en hun mening.

Beluister hieronder de interviews over de emissieloze zone in Alphen aan den Rijn en de recreatieve hotspot in het Bentwoud. Studio Alphen Politiek wordt iedere zondag om 13.00 uur uitgezonden op radio bij Studio Alphen.