Studio Alphen Politiek: nieuw coalitieakkoord en nieuwe wethouders

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - In een nieuwe uitzending van Studio Alphen Politiek is er ruimschoots aandacht voor het nieuwe coalitieakkoord in de gemeente Alphen aan den Rijn. De fractievoorzitters van Nieuw Elan, VVD, CDA en D66 komen aan het woord over het akkoord.

Ook de nieuwe wethouders, die donderdag zijn geïnstalleerd, komen aan het woord over het akkoord en de portefeuilles waar zij verantwoordelijk voor zijn. Verder spreekt verslaggever Hans van den Akker onder andere met José Huls van GroenLinks, de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad. Huls zegt dat er goede dingen in het coalitieakkoord staan, maar dat het op een aantal onderwerpen weinig concreet is.

'Ook op een aantal belangrijke punten blijft het wat ons betreft vaag. Zeker ten aanzien van duurzaamheid denken wij dat het echt nog wel een flinke stap verder kan', aldus Huls. Verder pleit GroenLinks voor een plan B voor woningbouw, voor het geval er niet in de Gnephoek en Noordrand bij Alphen aan den Rijn gebouwd mag worden.

Lees ook: Coalitieakkoord onthuld: Alphen wil 10.000 nieuwe woningen bouwen, anderhalf keer Kerk en Zanen

De meest recente uitzending van Studio Alphen Politiek is hieronder te beluisteren als podcast. Het programma wordt iedere zondag tussen 13.00 en 14.00 uur uitgezonden op radio bij Studio Alphen.