Studio Alphen Politiek Podcast: Beter Bereikbaar Gouwe, Groene Hart Koerier

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De Alphense gemeenteraad had vorige week twee avonden nodig om een besluit te nemen over het dossier Beter Bereikbaar Gouwe. In het radioprogramma Studio Alphen Politiek bespreekt presentator Hans van den Akker het genomen besluit met meerdere raadsleden.

Donderdagavond startte de gemeenteraad, via een digitale vergadering, aan het onderwerp. Later op de avond werd duidelijk dat de besluitvorming verschoven zou worden naar de avond erop. Een unanieme gemeenteraad besloot vrijdagavond om in verder onderzoek de focus te leggen op een mogelijke tweede oeververbinding, ten noorden van Boskoop. De mogelijkheid voor een nieuwe weg tussen Boskoop en de N11, ten westen van de Gouwe, wordt op verzoek van de raad niet verder onderzocht.

Henk Goes (PvdA), Peter Versteeg (Nieuw Elan) en Bas van Polanen (VVD) geven toelichting over het besluit en de ingediende amendementen en moties.

Groene Hart Koerier

Verder kon een motie om te onderzoeken hoe de gemeente de Groene Hart Koerier kan ondersteunen, rekenen op een meerderheid in de gemeenteraad. Het wekelijkse krantje, dat wordt verspreid in de voormalige gemeente Rijnwoude, kan vanaf volgend jaar niet meer rekenen op een structurele inkomstenbron vanuit de gemeente voor het plaatsen van de katern 'Wijk in Beeld'.

Rodi Media heeft die aanbestedingsprocedure gewonnen, waardoor de katern - met onder andere gemeentelijke bekendmakingen - vanaf 2022 enkel in het Alphens Nieuwsblad en de Gouwe Koerier worden geplaatst. Binnen twee maanden moet duidelijk zijn hoe de gemeente kan voorkomen dat de Groene Hart Koerier verdwijnt.

Iedere zondag neemt Studio Alphen tussen 13.00 en 14.00 uur de politieke week door in het radioprogramma Studio Alphen Politiek. Beluister hieronder de delen over Beter Bereikbaar Gouwe en de Groene Hart Koerier.