Studio Alphen Politiek Podcast: nog geen meerderheid voor anderhalf uur gratis parkeren

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het voorstel om de eerste anderhalf uur parkeren in garages in het Alphense centrum gratis te maken, staat centraal in deze aflevering van de Studio Alphen Politiek Podcast. Vooralsnog kan het voorstel niet rekenen op een meerderheid in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn.

Verslaggever Hans van den Akker sprak over het onderwerp met Anouk Noordermeer (VVD), Ernst-Jan Straver (PvdA), Gert van den Ham (D66) en Michel du Chatinier (ChristenUnie). Als belangrijkste reden om het plan van wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) te blokkeren is dat de ozb (onroerendezaakbelasting) voor alle ondernemers omhoog gaat, dus ook voor ondernemers van buiten het centrum en in de dorpen. Zij profiteren echter niet van anderhalf uur gratis parkeren in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Verder aandacht voor de hogere bouwkosten voor Wijkcentrum Briljantstraat in Alphen aan den Rijn. Het college van burgemeester en wethouders stelt de Alphense gemeenteraad voor om 260.000 euro extra beschikbaar te stellen.

Lees ook: Wethouder moet met plan komen voor niet-centrumondernemers, anders géén gratis parkeren in stadshart

Iedere zondag neemt Studio Alphen tussen 13.00 en 14.00 uur de politieke week door in het radioprogramma Studio Alphen Politiek. De uitzending van Studio Alphen Politiek van deze week is hieronder als podcast te beluisteren.