Studio Alphen Politiek Podcast: woonvisie van de gemeente Alphen aan den Rijn

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - In deze aflevering van de Studio Alphen Politiek Podcast ruimschoots aandacht voor woningbouw. Afgelopen week werd er tijdens een commissievergadering gesproken over de woonvisie van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Presentator Hans van den Akker sprak over die commissievergadering met Bas van Polanen (VVD), Gé Kapteijn (GroenLinks), John van de Kolk (SP) en Siem Bak (ChristenUnie). Op donderdag 25 november neemt de Alphense gemeenteraad een definitief besluit over de woonvisie, waarbij onder andere een keuze gemaakt moet worden over het wel of niet volbouwen van de Gnephoekpolder met 20.000 tot 25.000 woningen.

Verder komt Liesbeth van Bemmel van Voedselbos Benthuizen aan het woord. Van Bemmel is tijdens de Nationale Klimaatweek uitgeroepen tot de eerste klimaatburgemeester van de gemeente Alphen aan den Rijn. Die titel grijpt ze aan om de Green Deal Duurzaam Streekvoedsel onder de aandacht te brengen bij de Alphense politiek.

Lees ook: Waar blijven de nieuwe woningen voor Koudekerk en Zwammerdam?

Iedere zondag neemt Studio Alphen tussen 13.00 en 14.00 uur de politieke week door in het radioprogramma Studio Alphen Politiek. De uitzending van Studio Alphen Politiek van deze week is hieronder als podcast te beluisteren.