Studio Alphen Politiek: protest tegen parkeerbeleid Alphens centrum

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Een reeks aan hamerstukken en een protestactie tegen het parkeerbeleid in het Alphense centrum. Die zaken kwamen afgelopen week voorbij tijdens de gemeenteraadsvergadering in Alphen aan den Rijn.

Presentator Hans van den Akker bespreekt de vergadering in een nieuwe uitzending van Studio Alphen Politiek. Na de raadsvergadering spraak Van den Akker onder meer met de initiatiefneemster van de protestactie, de verantwoordelijk wethouder Relus Breeuwsma (CDA) en andere lokale politici. Het college van burgemeester en wethouders kreeg een 'brevet van onvermogen' aangeboden, maar voorlopig verandert er nog niets aan het parkeerbeleid.

Wethouder Breeuwsma heeft aangekondigd nog voor de zomervakantie het nieuwe parkeerbeleid te willen evalueren. Tot die tijd worden er sowieso geen maatregelen teruggedraaid. Over het gratis openstellen van de parkeergarages is acht jaar gesteggeld, waarbij in 2017 zelfs de coalitie ten val kwam.

Lees ook: Protestactie tegen parkeerbeleid: tientallen Alphenaren bij gemeenteraad

De meest recente uitzending van Studio Alphen Politiek is hieronder te beluisteren als podcast. Het programma wordt iedere zondag tussen 13.00 en 14.00 uur uitgezonden op radio bij Studio Alphen.