Studio Alphen Politiek: wel of geen woningbouw naast Swaenswijkbrug?

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Wat is het belangrijkste politieke nieuws van de afgelopen week? Dat komt elke week voorbij in de Studio Alphen Politiek Podcast.

In de eerste uitzending na de zomerstop staat woningbouw naast de Alphense Swaenswijkbrug centraal. Het plan is om op die plek zeven nieuwe woningen te bouwen. Politieke partijen uitten hun bedenkingen over het plan tijdens de raadscommissievergadering van afgelopen donderdag. Zo zijn er zorgen over het verdwijnen van het stuk groen op die plek, over de verkeersveiligheid in het gebied en de gevolgen die de bouw kan gaan hebben op enkele grote bomen op die plek.

Wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) zegt niet voornemens te zijn om de bomen op die plek te kappen. Mocht blijken dat ze om redenen toch moeten wijken, worden ze vervangen. Ook Van As ziet dat de verkeersveiligheid in dit deel van de Prins Hendrikstraat beter kan. 'Er zullen uit de kant van de gemeente verkeersbelemmerende maatregelen moeten worden genomen om de snelheid van het verkeer (...) af te remmen', aldus Van As. 'Dat staat overigens los van dit bouwplan, want het is een algemeen probleem.'

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 29 september neemt de Alphense raad een definitief besluit over de te verstrekken omgevingsvergunning.

Iedere zondag neemt Studio Alphen tussen 13.00 en 14.00 uur de politieke week door in het radioprogramma Studio Alphen Politiek. De uitzending van Studio Alphen Politiek van deze week is hieronder als podcast te beluisteren.