Studio Alphen zamelt week lang cadeaus in voor Stichting Sintvoorieder1

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Studio Alphen zet zich deze week in voor de Stichting Sintvoorieder1. Het doel is om een week lang zo veel mogelijk cadeaus in te zamelen, om kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede een fijn Sinterklaasfeest te bezorgen.

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 november kunnen nieuwe cadeaus met een maximale waarde van 25 euro worden ingeleverd bij de vier vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen in de gemeente Alphen aan den Rijn. 'Wij willen deze kinderen cadeaus geven die zo goed als nieuw zijn. Wij willen echt dat deze kinderen ook het idee hebben dat ze echt iets totaal nieuws krijgen', legt Brenda van Rooijen van Sintvoorieder1 uit in het radioprogramma Café de EngelenHoek van Studio Alphen.

Vrijwilligers van de stichting maken pakketten van de ingezamelde cadeaus, die worden samengesteld op leeftijdscategorie. 'We zorgen dat er voor jonge kinderen altijd een knuffel bij zit. Voor alle leeftijden willen we er altijd een boek bij, dat vinden we heel belangrijk', geeft Van Rooijen als voorbeelden.

In samenwerking met maatschappelijke organisaties, zoals voedselbanken en maatschappelijk werkers, komen de pakketten uiteindelijk bij de juiste gezinnen terecht. 'Zij geven ons lijsten door van: wij hebben zoveel jongens van die leeftijd, zoveel meisjes. Wij zorgen dat die pakketten bij hen komen', legt Van Rooijen uit. 'Wij weten eigenlijk nooit naar welk specifiek kind het gaat. Wij weten een leeftijd, maar we hebben er geen gezicht bij. Ook natuurlijk omdat het allemaal met privacywetgeving te maken heeft.'

Vraag naar cadeaus enorm groot

De flinke inflatie en hoge energierekening zorgen ervoor dat de vraag naar Sinterklaascadeaus dit jaar groter is dan voorgaande jaren. 'We hebben vorig jaar 15.000 pakketten bezorgd. Ik heb al gehoord dat we dit jaar al aan de 25.000 of zelfs meer pakketten moeten gaan denken.'

Het doel van de actieweek is om 20.000 cadeaus in te zamelen. Daar zet Studio Alphen deze week de schouders onder, samen met mediapartner Omroep West en een aantal andere lokale omroepen in de regio. 'Ik geloof echt wel dat we met z'n allen de wereld een beetje mooier maken en dat die 20.000 cadeaus gedoneerd gaan worden. Ik heb daar alle vertrouwen in', sluit Van Rooijen af.

Inzamelpunten bij de bibliotheken

Iedereen kan van maandag 14 tot en met vrijdag 18 november een cadeau komen doneren bij de bibliotheken in Alphen aan den Rijn, Boskoop, Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk. Kijk voor de openingstijden van de verschillende vestigingen op de website van Bibliotheek Rijn en Venen. Meer informatie over de inzamelactie en waar de cadeaus aan moeten voldoen, is te vinden op www.studioalphen.nl/sint.

Beluister hieronder het volledige interview met Brenda van Rooijen van Stichting Sintvoorieder1.