Taptoe Alphen strijkt zaterdag 16 september neer op Lauraplein

ALPHEN AAN DEN RIJN – Muziek in overvloed tijdens de jaarlijkse Alphense Taptoe, die op 16 september plaatsvindt. Ditmaal functioneert het Lauraplein als locatie voor het muziekfestijn.

De Alphense Taptoe heeft al veel verschillende locaties aangedaan, maar met het Lauraplein hebben de deelnemende muziekkorpsen beschikking over een ruimere locatie. ‘Hierdoor zullen de shows van de korpsen meer tot hun recht komen’, aldus Stichting Taptoe Alphen aan den Rijn.

De vele staanplaatsen rondom het plein zijn gratis toegankelijk. Kaarten voor zitplaatsen zijn voor vijf euro verkrijgbaar bij Lina’s Muziekhandel aan de Raadhuisstraat. Het muziekfestijn op het Lauraplein begint om 20.00 uur. 

Marcherend en musicerend

Voorafgaand aan de eigenlijke taptoe begeven de deelnemers zich marcherend en musicerend door het centrum richting het Lauraplein. Tijdens de taptoe zijn twee korpsen uit de eigen gemeente te bewonderen, waaronder de Boskoopse Scoutingband de Schouw en Showcombinatie Con Brio en DSS uit Alphen aan den Rijn en Aarlanderveen.

Ook Show- en Marchingband Tamarco uit Leiderdorp, Muziekvereniging METRO uit Scheveningen, Muziekvereniging Laurentius uit Voorschoten en Trompetterkorps Alkmaar nemen deel aan het evenement.