Gepubliceerd op 03 Oktober 2018 om 9.16 uur

‘Tegen Bayern München mijn eerste doelpunt voor Ajax scoren, dat ga ik niet snel vergeten’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Na een eerste kwart van de wedstrijd waarin Ajax volslagen kansloos leek tegen Bayern München kwam het mooiste moment uit de nog prille voetbalcarrière van Noussair Mazraoui. Hij kreeg de bal aangespeeld door Hakim Ziyech, speelde de bal tussen drie tegenstander door naar Dusan Tadic, liep zonder bal naar de rand van het strafschop gebied en schoot de bal - die Mazraoui terugkreeg van Tadic - in de rechteronderhoek. 1-1.

Het was het eerste doelpunt dat Mazraoui maakte in de hoofdmacht van de Amsterdammers en dat ook nog eens in de Champions League en in een uitwedstrijd tegen grootheid Bayern München. ‘Dit ga ik niet snel vergeten’, zei de twintigjarige inwoner van Alphen aan den Rijn na afloop tegen de NOS. ‘Dit was een hele grote wedstrijd. Die maak je niet zo vaak mee. Spanning, adrenaline, zenuwen, het is allemaal nog aanwezig.’

Na de vroege 1-0 achterstand speelde Ajax dinsdagavond een uur lang ijzersterk. Een handvol grote kansen kreeg Ajax op de overwinning, al hadden Mazraoui en co in de slotfase ook zomaar nog kunnen verliezen. Ondanks dat Ajax zelf in blessuretijd de lat nog raakte.

advertentie
.
advertentie