Tekort gemeente Alphen over 2018 is 7,5 miljoen euro, waarom is dat niet erg?

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Met een tekort van 7,5 miljoen euro sluit de gemeente Alphen het boekjaar 2018 af. Dat is 2,5 miljoen euro minder dan waar aanvankelijk rekening mee werd gehouden. Het gaat volgens wethouder Kees van Velzen (CDA) van financiën om een ingecalculeerd verlies, dat was inbegroot omdat voor incidentele projecten extra geld nodig bleek.

Het is volgens Van Velzen dan ook geen probleem dat Alphen op de jaarrekening een miljoenentekort heeft. 'Het is niet een tekort dat we zonder geld zitten. Het betekent dat we iets meer hebben uitgegeven dan we in ons jaarbudget hebben en dat financieren we via de bank of uit een potje dat we hebben', verduidelijkt Van Velzen de procedure.

Technisch gezien is het een tekort, maar in feite is het een meevaller, vindt Van Velzen. Eind vorig jaar werd onder meer werd 5 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor jeugdzorg door de gemeente Alphen.

Hieronder kun je het radio-interview met wethouder Kees van Velzen (CDA) beluisteren waarin hij tekst en uitleg geeft over het tekort op de jaarrekening.