Tempo boekt eerste overwinning op hoogste korfbalniveau van Nederland

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor het eerst dit seizoen heeft Tempo een overwinning geboekt in de ereklasse, het hoogste veldkorfbalniveau van Nederland. Op het eigen veld in Alphen aan den Rijn stuntte Tempo tegen Blauw-Wit Amsterdam, dat in de zaal uitkomt in de Korfbal League en getraind wordt door misschien wel de beste Nederlandse korfballer allertijden: Barry Schep.

Tempo begon goed aan de wedstrijd en stond bij rust riant voor met 14-9. In de tweede helft tilde Tempo de marge naar acht (19-11). Daarna werd het ontzettend spannend. Blauw-Wit kwam terug tot 23-21. Maar dat bleek ook de eindstand. Voor Tempo is het een cruciale zege, dat de eerste drie duels had verloren dit seizoen. Samen met Blauw-Wit en AW.DTV vecht Tempo tegen degradatie.

Het is Tempo's derde zege ooit op het hoogste korfbalniveau van Nederland. In het seizoen 2010-2011 mochten de Alphenaren één seizoen uitkomen op het hoogste niveau van Nederland. Toen boekte Tempo twee overwinningen, maar degradeerde wel. Tempo speelt al jarenlang op het op één na hoogste niveau van Nederland in de zaal en op het veld.

Doelpuntenmakers Tempo - Blauw-Wit Amsterdam 23-21 (14-9): Jelle Steenbeek (5x), Edwin van der Weijde (5x), Tom Steenbeek (4x), Rosanne Wolvers (4x), Marjolein Vonk (3x), Elma Schreuder (2x).

Hieronder kun je de interviews met Frits Wip, Elma Schreuder, Rosanne Wolvers en Jorrit de Grutter beluisteren