Tempo-coach Frits Wip aan de slag bij Korfbal League-club

ALPHEN AAN DEN RIJN - KCC/SO Natural wordt de nieuwe werkgever van Frits Wip. De succescoach van Tempo moet na dit seizoen weg. De Alphense korfbalvereniging heeft in haar beleidsplannen vastgelegd dat een trainer, hoe succesvol ook, twee seizoenen de scepter mag zwaaien.

Vorig seizoen miste Tempo op één doelpunt de kruisfinales in de zaal en werden de geelhemden kampioen op het veld. Dit seizoen zijn de kruisfinales wel bereikt. Vanaf komend weekend gaat Tempo voor de tweede keer in de clubgeschiedenis strijden om promotie naar de Korfbal League.

Tempo tegen KCC over drie weken?

Saillant detail, het Capellese KCC uit de Korfbal League moet normaliter nacompetitie spelen. Als Tempo de kruisfinales (halve finales) overleeft tegen ADWTV, maar de finale vervolgens verliest, volgt een alles beslissende drieluik tegen de nummer negen van de Korfbal League, om het laatste startbewijs in de Korfbal League van volgend seizoen. De tegenstander is dan, inderdaad, KCC.

Wip staat volgend seizoen aan het roer van KCC samen met Ed van der Steen. Wie de opvolger van Wip bij Tempo wordt is nog niet bekend.

Lees ook: Tempo plaatst zich voor kruisfinales en is drie duels verwijderd van Korfbal League