Tempo kan goede start tegen PKC niet volhouden

ALPHEN AAN DEN RIJN - Tempo heeft titelkandidaat PKC zaterdagavond in de eerste helft goed partij geboden. Tot 9-9 kwam de Alphense korfbalclub op één keer na telkens brutaal op voorsprong. Maar in de laatste minuten van de eerste helft gaf Tempo de wedstrijd uit handen. PKC scoorde in vijf minuten tijd zes keer, Tempo vond de korf niet.

Na rust wist Tempo terug te komen van 9-14 tot 11-14, maar opnieuw vijf Papendrechtse treffers op rij zorgden voor de beslissing (11-19). Uiteindelijk verloor Tempo met grote cijfers: 18-31.

Tempo blijft met Groen-Geel op twee punten staan in de Korfbal League. Blauw-Wit Amsterdam staat op zes punten. De hekkensluiter degradeert, de nummer voorlaatst speelt beslissingswedstrijden. 'Wij willen in ieder geval geen laatste worden en proberen via beslissingswedstrijden in de Korfbal League te blijven', zegt Rosanne Wolvers.

Doelpuntenmakers Tempo: Edwin van der Weijde (6x), Jelle Steenbeek (5x), Tom Steenbeek (2x), Rosanne Wolvers, Evelien de Feijter, Hannah Kleijn, Sybren van Hall, Stein Eilers.

Hieronder is de samenvatting van Tempo - PKC te bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews met Wouter Blok, Sybren van Hall en Rosanne Wolvers.