Tempo met grote cijfers onderuit tegen grootste concurrent in Korfbal League

Gepubliceerd op 02 december 2019 om 9.19 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een enorme tegenvaller voor Tempo in de Korfbal League zaterdagavond. Tegen de belangrijkste concurrent in het ontlopen van degradatie verloor de na vier wedstrijden nog puntloze debutant op het hoogste korfbalniveau van Nederland in eigen huis afgetekend van rivaal Groen-Geel: 15-28.

'Gewogen en te licht bevonden', oordeelt Tempo-coach Wouter Blok. 'Groen-Geel heeft het beter voor elkaar dan wij. Ze zetten ons onder druk en waren aanvallend heer en meester.' Martin Steenbeek staat bekend om zijn uitspraak het komt wel goed, maar ook hij twijfelt: 'Natuurlijk blijf ik het zeggen, maar ik moet er na vanavond wel even goed over nadenken. Willen we iets leuks laten zien dit seizoen, moeten we wel iets anders gaan doen.'

Na een voortvarende start (1-5) van de bezoekers uit Noord-Holland kwam Tempo terug tot 5-6. Daarna sloeg Groen-Geel, die Tempo in maart ook al versloeg in de hoofdklassefinale om directe promotie naar de Korfbal League, opnieuw een gat. De 8-14 achterstand bij rust kon Tempo niet meer goedmaken in het tweede bedrijf.

Doelpuntenmakers Tempo: Tom Steenbeek (4x), Edwin van der Weijde (4x), Rosanne Wolvers (2x), Rosanne Visscher (2x), Jelle Steenbeek (2x), Elma Schreuder.

Hieronder is de samenvatting van Tempo - Groen-Geel te bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden, evenals de interviews met Wouter Blok, Rosanne Visscher en Martin Steenbeek.

advertentie advertentie