‘Tennisverhuizing in Alphen aanstaande: TEAN naar Nieuwe Sloot’

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Tennisclub TEAN gaat verhuizen naar de accommodatie van Nieuwe Sloot. Dat meldt Leidsch Dagblad op basis van bronnen binnen TEAN. Donderdagavond worden de leden van beide Alphense tennisverenigingen geïnformeerd over het voorgenomen plan, nadat kort daarvoor om 20.00 uur TEAN met een onthulling komt tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Stichting Alphens Tennispark (SAT), de beheerder van de tenniscomplexen, kampt al jaren met financiële tekorten. Het tennispark van TEAN aan de Prins Bernardlaan in Alphen aan den Rijn is gedateerd, maar de tennisclub heeft nog wel veel leden. Bij Nieuwe Sloot is het ledenaantal drastisch gedaald, maar de vereniging huist wel in een moderne accommodatie langs de President Kennedylaan met naast buitenbanen ook indoorbanen, squash- en padelmogelijkheden.

Daarom is het plan dat TEAN verhuist naar Nieuwe Sloot. Het moet de oplossing zijn voor de benarde financiële situatie van SAT, dat de voorbije jaren om extra steun van de gemeente Alphen vroeg, maar ook de tennisverenigingen sterker maken. Of tennisclubs TEAN en Nieuwe Sloot ook gaan fuseren is niet bekend, schrijft de krant.