Terug naar het jaar 1350: middeleeuwse weken in Museumpark Archeon

ALPHEN AAN DEN RIJN - Tijdens de middeleeuwse weken van 16 tot en met 29 juli in Museumpark Archeon kunnen bezoekers zien hoe het eraan toe ging in het jaar 1350.

Het stadje Gravendam viert feest. Er is vermaak, middeleeuwse activiteiten, een kampement en middeleeuwse gezelligheid. Ambachten van toen komen tot leven.

Breng een bezoek aan de middeleeuwse stad waar de bakker, schoenmaker en mandenmaker hun waar aanbieden en demonstraties geven. In het huis van de pottenkoopman worden mooie verhalen verteld. Ook staat de chirurgijn klaar met speciale verhalen en hij heeft voor iedere kwaal een oplossing. Geniet van de muziek en het straattheater en speel oude spelletjes op de dam. Er zijn oud-Hollandse, zoals Sottenbollen en het Vikingspel.

Breng een bezoek aan het minderbroeder klooster en bekijk de bijzondere planten in de kloostertuin. Iedereen kan meedoen aan de speurtocht Speuren naar geuren. In Dorestad, de boerderij uit de Karolingische periode, leren de bezoekers hoe zij met Runentekens hun eigen naam kunnen schrijven. Ook ligt hier een echt Vikingschip.

Ridder worden

Word een ridder en leer zwaardvechten, boogschieten en meer. Kinderen die alle activiteiten hebben uitgevoerd, worden tot ridder geslagen en ontvangen een echt riddercertificaat.