Theater Castellum kan en mag eindelijk open: Alphenaren gratis naar de bios

ALPHEN AAN DEN RIJN - Na de versoepelingen van de coronamaatregelen die vanaf woensdag ingaan en een verbouwing waar geen einde aan leek te komen, mag en kan Theater Castellum eindelijk weer open. Dat viert het theater door inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn een weekend lang gratis naar de bioscoop te laten gaan.

Op zaterdag 29 en zondag 30 januari zijn er verschillende films te zien tijdens het Oscar Weekend. Er draaien films die in 2021 genomineerd waren voor een of meerdere Oscars en deze in veel gevallen ook hebben gewonnen. De films The Father, Druk, Nomadland, Judas and the Black Messiah, Onward en Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap zijn te zien in de bioscoopzalen.

Inwoners uit de gemeente kunnen vanaf donderdagochtend 10.00 uur via de website van het theater een stoel reserveren. Daarnaast gelden de coronamaatregelen die nog van kracht blijven, zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs.

Eerste voorstellingen

Los van het themaweekend draaien er nu ook al films in de bioscoopzalen van Castellum. Verder staat zaterdag de eerste voorstelling in de kleine zaal op het programma: dansvoorstelling Behind the iMASQ. Op dinsdag 1 februari staat Anneke van Giersbergen op de planken in de grote theaterzaal, zij zingt nummers van Kate Bush.

Om uiteenlopende redenen kan het zijn dat voorstellingen in de aankomende maanden verzet moeten worden. In dat geval informeert Theater Castellum alle mensen die kaarten hebben gekocht.

Lees ook: Horeca, cultuur en andere sectoren mogen dagelijks open tot 22.00 uur