Thijmen Goppel tekent bij Roda JC, Joey Kesting naar PEC Zwolle

Foto: Roda JC

ALPHEN AAN DEN RIJN - Thijmen Goppel verruilt de eredivisie voor de Keuken Kampioen Divisie. De rechtsbuiten van ADO Den Haag wordt transfervrij overgenomen door Roda JC. Voor twee seizoenen tekent de 23-jarige vleugelspits, die rugnummer 7 gaat dragen, bij de voetbalclub uit Kerkrade.

Goppel speelde zeven seizoenen, tot en met de B-junioren, voor Alphense Boys, om vervolgens via NEC (Nijmegen) bij ADO Den Haag te belanden. Sinds de winterstop in het seizoen 2017-2018 was de rechtsbuiten anderhalf jaar lang een vaste waarde in het vlaggenschip van de eredivisionist.

Toen ADO in augustus 2019 besloot om Crysencio Summerville voor een seizoen te huren van Feyenoord, wat ten koste zou gaan van Goppels speeltijd bij ADO, werd de Roelofarendsvener verhuurd aan eerstedivisionist MVV Maastricht.

Transfersom Alphense Boys

Goppels contract bij ADO Den Haag loopt op 1 juli 2020 af. Omdat Roda JC geen transfersom betaalt voor Goppel, maakt Alphense Boys geen aanspraak op een lucratieve vergoeding. Was dat wel gebeurd, zou Alphense Boys per opgeleid jaar 0,5 procent van het transferbedrag ontvangen.

Dat gebeurde eerder tot tweemaal toe wel met Jens Toornstra, die van ADO Den Haag naar FC Utrecht - en later naar Feyenoord - transfereerde. Het Katwijkse Quick Boys streek zodoende honderdduizenden euro's op dankzij Dirk Kuyt.

Joey Kesting

Een andere oud-Alphense Boys-speler heeft deze week ook een tweejarig profcontract getekend: Joey Kesting. De negentienjarige doelman maakt de overstap van Vitesse naar PEC Zwolle. Kesting stond afgelopen seizoen onder de lat bij Vitesse JO19-1 en Jong Vitesse. De Woubruggenaar speelde vier seizoenen in de jeugd van Alphense Boys.

Aankomend seizoen sluit Kesting in eerste instantie aan bij PEC Zwolle O21, het nieuw te vormen beloftenteam waarin hij klaargestoomd moet worden voor het eredivisiewerk. Saillant detail: volgend seizoen treft Kesting met PEC Zwolle JO21 in 'Divisie 2', het op één na hoogste niveau van Nederland, Alphense Boys JO21.

Lees ook: Thijmen Goppel (ADO Den Haag) terug bij Alphense Boys