Gepubliceerd op 10 September 2018 om 16.35 uur

Thijs Timmermans maakt debuut als profvoetballer: ‘Een droom die uitkomt’

HAZERSWOUDE-DORP - Een jongensdroom is uitgekomen voor Thijs Timmermans. De twintigjarige voetballer uit Hazerswoude-Dorp heeft vrijdagavond zijn officiële debuut gemaakt als profvoetballer. In de vierde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie mocht de oud-speler van onder meer Hazerswoudse Boys, Alphense Boys en ARC in de basis starten bij FC Dordrecht.

‘Het was een bijzondere avond voor mij’, blikt Timmermans terug. ‘Vijftien maanden geleden speelde ik nog voor ARC en nu maak ik mijn debuut in de eerste divisie.’ Timmermans zorgde er samen met zijn maatje Maarten Reyneveld hoogstpersoonlijk voor dat ARC in de nacompetitie niet degradeerde naar de tweede klasse toe. Het leverde beide A-junioren een transfer op naar Jong ADO Den Haag. In dat ene seizoen dwong Timmermans een profcontract af bij FC Dordrecht, Reyneveld speelt nog steeds op amateurbasis in het beloftenteam van ADO.

Afgelopen woensdag kreeg Timmermans, die tijdens de eerste drie wedstrijden op de bank bleef, het gevoel dat hij zou gaan spelen vrijdag. ‘In de tactische training op woensdag werd duidelijk dat ik zou beginnen. Vrijdag hoorde ik het definitief.’ En dan? ‘Een droom die uitkomt’, erkent Timmermans. ‘Ik droomde als kleine jongen van het betaalde voetbal. Dat ik dat op mijn twintigste mee mag maken is heel mooi.’

Moeizame start

‘Ik ben gehaald door FC Dordrecht om ook echt te gaan spelen in de basis, maar ik kende een mindere voorbereiding. Ik moest heel erg wennen. Maar de laatste weken kom ik er beter in en heb vrijdagavond ook een degelijke wedstrijd gespeeld.’ Dat vond de technische staf van FC Dordrecht ook. ‘Van de assistent-trainer kreeg ik te horen dat ik trots mag zijn op mijn debuut en dat ik het verdienstelijk heb gedaan’, aldus Timmermans.

Timmermans wil zijn veroverde basisplaats niet meer afstaan. ‘Ik werk iedere dag keihard en hoop dat het voldoende is om te blijven staan. We zijn nu negen weken onderweg. Elke training doe ik mijn uiterste best en probeer de instructies zo goed mogelijk op te volgen’, vervolgt de middenvelder.

Met FC Dordrecht verloor Timmermans vrijdagavond van Telstar. Het werd 1-4. ‘Een hele geflatteerde nederlaag’, vindt Timmermans. ‘We speelden de hele wedstrijd op hun helft, maar een knullig eigen doelpunt en drie counters vellen ons. We speelden best goed.’ Timmermans hoopt met FC Dordrecht de play-offs om promotie naar de eredivisie te bereiken.

Onderaan dit artikel kun je het radio-interview met Thijs Timmermans beluisteren

advertentie
 
advertentie