Thom Nouwens over transfer: ‘Sentiment Alphense Boys-ARC is niet meer zoals vroeger’

ALPHEN AAN DEN RIJN - De verrassing dat hij weg zou gaan bij Alphense Boys was bij menig voetbalvolger groter dan de mededeling dat zijn nieuwe werkgever ARC is worden. Omdat de 27-jarige aanvoerder van Alphense Boys de verre uitwedstrijden niet meer ziet zitten en graag nog eens bij een zaterdagclub wil spelen, besloot hij om na dit seizoen te vertrekken bij Alphense Boys.

Plaatsgenoot ARC wordt zijn nieuwe club. 'ARC is gewoon een mooie club. Ik heb daar een goed gevoel bij', aldus de Alphenaar, die jaren geleden in de F13 van ARC begon met voetballen. Het sentiment tussen Alphense Boys en ARC neemt steeds verder af. 'Ik denk dat zo'n overstap een jaar of tien geleden gevoeliger lag dan nu', erkent ook Nouwens.

'Plezier voert de boventoon'

In de hoogste elftallen van ARC spelen de nodige spelers die in het verleden voor Alphense Boys uitkwamen. Velen van hen redden het bij de roodwitten niet, maar bloeiden bij grote concurrent ARC juist op. Anderzijds gaat Joey Lauhouh, die ook een Alphense Boys-verleden heeft maar via ARC een transfer naar FC Rijnvogels afdwong, na dit seizoen weer bij Alphense Boys voetballen.

'Ik vind het leuk om elke week te voetballen en hoef dat niet per se op tweede- of derde divisie-niveau te doen. Ik wil lekker voetballen in een leuk elftal waar plezier de boventoon voert.' En dat is ARC. 'Ik denk dat ik voor elk team toegevoegde waarde heb. Als ik dat gevoel niet bij ARC had, was ik er niet heen gegaan.'

Geen Nieuwkoop of Aarlanderveen

De telefoon van Nouwens stond roodgloeiend nadat hij via Studio Alphen bekend maakte om na dit seizoen te stoppen bij Alphense Boys. Alle opties en niveaus hield Nouwens open, al had hij wel een sterke voorkeur voor een zo hoog mogelijk niveau. Bij zijn vrienden van Nieuwkoop uit de derde klasse, waar Nouwens twee seizoenen speelde, en het Aarlanderveen van zijn geliefde oud-trainer Henk van Hof was Nouwens meer dan welkom. 'Ik ben nog te jong om op dat niveau te gaan spelen. ARC is precies wat ik wil met twee keer trainen in de week en wedstrijden spelen op zaterdag.'

Met Alphense Boys staan er nog tien wedstrijden op de rol voor Nouwens. Vermoedelijk blijft het bij die tien wedstrijden. Want ondanks qua voetballend niveau de laatste maanden tegen de top van de Hoofdklasse B schuurt, worden teveel wedstrijden verloren om bovenin mee te doen. Na het uit de competitie stappen van Papendorp en de daarop gewijzigde periodetitelregeling, ligt Alphense Boys ook in de strijd om de resterende nacompetitieplekken (top-3 is noodzakelijk omdat het afgezakte Nuenen de eerste periode heeft gewonnen, red.) alweer ver achter.

Sterker nog, het verschil tussen de nummer vijf en nummer dertien is dermate klein dat Alphense Boys zijn ogen niet kan sluiten voor het gevaar van de nacompetitie tegen degradatie. Slechts drie punten meer heeft nummer zeven Alphense Boys dan de nummer dertien, die op de hoogste nacompetitieplek voor degradatiewedstrijden staat. 'Het zal wel raar worden om weg te gaan bij Alphense Boys. Ik heb hier heel wat jaren gespeeld. Nog een aantal wedstrijden het zo goed mogelijk doen en dan waardig afsluiten', besluit de maker van twee doelpunten afgelopen zondag.

Hieronder kun je het radio-interview met Thom Nouwens beluisteren over zijn overstap van Alphense Boys naar ARC: