Throwback Thursday: parcoursrecord 20 van Alphen

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Zondag doen weer duizenden mensen mee aan de 20 van Alphen. De hoofdmoot is de twintig kilometer-wedstrijd. Ondanks dat de organisatie met Koen Naert, David Nilsson en Khalid Choukoud drie topatleten heeft gestrikt, worden supersnelle Afrikaase hardlopers al een aantal jaren niet gecontracteerd.

In onze wekelijkse Throwback Thursday-rubriek gaan we terug naar 2007, toen Ethiopiër Eshetu Wendimu het nog altijd pijlsnelle parcoursrecord van de 20 van Alphen verstigde.

Studio Alphen doet aanstaande zondag uitgebreid verslag van de 20 van Alphen. Om 13.00 uur begint een vijf uur durende radio-uitzending, waarin het live-verslag van zowel de wedstrijdloop als de recreantenafstanden te volgen is. Uiterlijk maandag is een samenvatting van de wedstrijd en een sfeerreportage te bekijken op televisie en YouTube.

Alphens Filmjournaal

Studio Alphen zendt vanaf iedere donderdagavond een aflevering van het Alphens Filmjournaal uit op televisie. De uitzendingen zijn tot en met zaterdagochtend te zien rond 19.05 uur, daarna volgt ieder uur een herhaling van de programmering.

Deze week wordt het eerste deel van het Alphens Filmjournaal uit 1980 uitgezonden.