Thuis in het Archief: 100 jaar Alphen aan den Rijn

Gepubliceerd op 06 juli 2020 om 8.00 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Nu de sportcompetities zijn beëindigd en evenementen voorlopig niet doorgaan, duikt Studio Alphen iedere week het archief in. In de maand juli blikken we terug op 100 jaar Gemeente Alphen aan den Rijn.

In 1918 werd de gemeente Alphen aan den Rijn gevormd doordat de gemeenten Alphen, Aarlanderveen en Oudshoorn werden samengevoegd. In 1964 werd de gemeente uitgebreid met een gedeelte van Zwammerdam. Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn kwamen er in 2014 bij. De gemeente Alphen telt op dit moment ruim 111.000 inwoners.

In een vijfdelige televisieserie uit 2018 blikt Studio Alphen nogmaals terug op 100 jaar Alphen aan den Rijn. Drie van de vier nog levende kroonbenoemde burgemeesters komen aan het woord, we duiken in de dakpannengeschiedenis van het Rode Dorp en Groene Dorp, nemen je mee naar historische scheepswerven en staan stil bij 100 jaar oude bedrijven.

Thuis in het Archief

Thuis in het Archief is vanaf maandag 19.00 uur drie dagen lang ieder uur op televisie te zien, direct na het Studio Alphen Nieuws op de reguliere uitzendtijden van Sport Lokaal. Op donderdag en vrijdag zie je Het Alphens Filmjournaal, op zaterdag en zondag PuurPodium.

advertentie advertentie