Gepubliceerd op 22 Maart 2020 om 14.11 uur

Thuisblijvers: knutselen, werken, schoonmaken en haken. Wat doe jij?

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Na een periode met druilerig weer schijnt de zon dit weekend volop. Desalniettemin wordt iedereen opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven en vooral afstand van elkaar te houden. Zondagochtend werd om die reden nog een NL-Alert verstuurd.

Ondanks berichten van volle stranden, natuurgebieden en treinen, zijn er ook mensen die zich aan de oproep houden. Studio Alphen vroeg wat inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn op dit moment thuis aan het doen zijn.

Maurice van Donk laat weten op dit moment druk te zijn met zijn stad van lego-steentjes. 'Lekker bouwen', schrijft hij bij de foto. 'Lekker haken in het zonnetje', laat Audrey van Dijck-Bos weten. Naomi Verdel plaatst een foto van knutselwerkjes die het raam opvrolijken.

Voorjaarsschoonmaak

Anderen laten weten bezig te zijn met een grote voorjaarsschoonmaak. 'De ramen maar eens gedaan', zegt Els Roelofs. 'Alles lekker van de kanten en schoonmaken', meldt Sarrita Kok.

Ook worden er cupcakes gebakken, sporten mensen thuis en maken mensen alsnog gebruik van het mooie weer. 'Onze tuin aan het opruimen zodat we straks de barbecue kunnen aansteken', zegt Ingeborg Donkervoort-Onderstal.

Lees ook: NL-Alert verstuurd naar heel Nederland: ‘Houd 1,5 meter afstand’

Foto: Maurice van Donk
Foto: Audrey van Dijck-Bos
Foto: Naomi Verdel
Foto: Marieke de Vreede
Foto: Ingeborg Donkervoort-Onderstal
advertentie
 
advertentie