Thuiswerken, niet naar school en binnen blijven: hoe kom jij de tijd door?

Foto: Ingeborg Donkervoort-Onderstal
Foto: Chantal Jack

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Kinderen gaan niet naar school, veel mensen werken vanuit huis en iedereen probeert zoveel mogelijk binnen te blijven. Studio Alphen is benieuwd hoe het er bij jou thuis aan toegaat en wat je doet om anderen in de buurt te helpen.

Op sociale media bieden mensen zich massaal aan om bijvoorbeeld boodschappen te halen voor mensen die de deur nu niet uit willen of kunnen. Sportclubs en -verenigingen geven tips om thuis in beweging te blijven, nu ook zij de deuren voorlopig hebben moeten sluiten. Ouders en verzorgers verzinnen creatieve oplossingen om kinderen thuis te vermaken.

Wij zijn benieuwd wat jij op dit moment doet. Laat het ons weten via de mail of de Facebook-pagina van Studio Alphen. Ook komen we graag in contact met mensen die initiatieven opzetten om anderen te helpen.

Herbeleef oude tijden

Studio Alphen zendt voorlopig extra afleveringen van het Alphens Filmjournaal uit op televisie. Ieder uur, direct na het Studio Alphen Nieuws, is een andere uitzending te zien. In de filmjournaals zijn beelden te zien van gebeurtenissen in Alphen aan den Rijn, die teruggaan tot 1963.

Voor iedereen die ernaar verlangt om door de middeleeuwen of Romeinse tijd te wandelen is er ook goed nieuws. Hoewel museumpark Archeon tot zeker 6 april dicht blijft, is het wel mogelijk om virtueel door het park te lopen. Dat kan via Google Street View.