Demonstratie: grimmige sfeer centrum en station, ongeregeldheden blijven uit

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een honderdtal mensen hebben zich maandagavond verzameld in het centrum van Alphen aan den Rijn. Zij waren afgekomen op de aangekondigde, en inmiddels door de organisatie geannuleerde, coronademonstratie op het Rijnplein.

Alphenaren werden opgeroepen om 19.00 uur op het Rijnplein te zijn met spandoeken en luchttoeters. Naar mate het later dan zeven uur werd, nam ook het aantal belangstellenden toe. Gedemonstreerd werd er niet, de aanwezigen - vooral jongeren - keken in het eerste uur met name toe wat zou gaan gebeuren. Af en toe werd vuurwerk afgestoken.

De politie was in groten getale aanwezig en kreeg ook ondersteuning van eenheden buiten Alphen. Omstreeks 20.15 uur werd de sfeer grimmiger toen de politie het publiek uit het centrum probeerde te verdrijven. Steeds vaker ontplofte vuurwerk en een aantal jongeren werd gefouilleerd.

Zonder ongeregeldheden wist de politie de aanwezigheden weg te begeleiden. Via de Van Mandersloostraat verspreidden de mensen zich. Een deel van de groep ging naar het Alphense NS-station toe, maar ook daar bleef het rustig.