Tijdelijk fietspad en nieuwe autoverbinding moeten veiligheid Noord- en Zuideinde Roelofarendsveen verbeteren

ROELOFARENDSVEEN – Het waarborgen van de verkeersveiligheid op het Noordeinde en Zuideinde in Roelofarendsveen werd maandag 17 juni behandeld in de gemeenteraad van Kaag en Braassem. Uiteindelijk is besloten om te onderzoeken of er een tijdelijk fietspad kan worden gerealiseerd’, vertelt burgemeester en voorzitter van de raadsvergadering Astrid Heijstee-Bolt in De Ochtendshow van Studio Kaag en Braassem.

Inwoners van Roelofarendsveen maken zich zorgen over de verkeersveiligheid op het Noordeinde en Zuideinde. ‘Dit onderwerp leeft echt onder inwoners. Dat heeft ook te maken met het feit dat er een school bij de weg zit en dat er veel verkeer is’, zegt Heijstee-Bolt. Omwonenden hebben aangeklopt bij de gemeente. ‘Daar heeft de raad naar geluisterd. Er zijn allerlei gesprekken en enquêtes geweest.’

Het tijdelijke fietspad moet langs een deel van het Braassemerland lopen, waar woningen zouden komen. ‘Die woningen worden verlaat, oftewel later opgeleverd’, legt Heijstee-Bolt uit. ‘Op die manier ontlast je het Noordeinde, waardoor fietsers via een andere route kunnen rijden.’ De raad heeft aan het college gevraagd of het aanleggen van een fietspad kan worden onderzocht.

Nieuwe autoverbinding Noordeinde met Flora- en Geestweg

Daarnaast werd in de vergadering besproken om definitief op termijn een nieuwe autoverbinding uit te werken. ‘Dat kan nog wel jaren duren, maar er zijn plannen voor een verbinding van het Noordeinde met de Floraweg en Geestweg’, vertelt Heijstee-Bolt.

De raad heeft nu niet gekozen om de snelheid naar beneden bij te stellen op de weg. ‘Er kunnen nog wat kleine maatregelen op korte termijn worden uitgevoerd. Dat heeft te maken met belijning en signaleringen’, zegt Heijstee Bolt. ‘Maar de belangrijkste twee pijlers van het plan zijn een tijdelijk fietspad en op termijn een extra autoverbinding om het verkeer te ontlasten op het Noordeinde en Zuideinde.’

Lees ook: Inwoners kunnen hun zegje doen bij hoorzitting over azc in Alphen aan den Rijn

Hieronder is het interview met Astrid Heijstee-Bolt te beluisteren. De Ochtendshow wordt elke werkdag van 7.00 tot 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen.