Tijdelijke expositie over rood glas in Historisch Museum Hazerswoude

HAZERSWOUDE-DORP – In Historisch Museum Hazerswoude aan de Dorpsstraat gaat donderdag 15 december een nieuwe expositie over rood glas van start. Rood glas is bewerkt met goud en geeft daardoor een speciale kleur af.

De expositie is opgezet door Nel Schupper-van der Spek. De tijdelijke expositie is te bezoeken donderdag 15 en vrijdag 16 december van 16.00 tot 20.00 uur en zaterdag 17 december van 13.00 tot 19.00 uur. De toegang is vrij.

Dhr. Offringa expositie

Begin september is een expositie in het museum ingericht over dhr. Benjamin Offringa. Dhr. Offringa was de hoofdonderwijzer van de ‘School met den Bijbel’ in Hazerswoude-Dorp in de periode 1923-1958. Deze school stond op de plaats waar nu de Zuidegge is.

Offringa was niet alleen onderwijzer, hij was ook zeer geïnteresseerd in de historie van Hazerswoude en omgeving. Daarover verzamelde hij veel materiaal dat door de familie Offringa aan het Historisch Museum Hazerswoude is geschonken. Een klein gedeelte van de bijzonder waardevolle collectie is nu tentoongesteld. De Dhr. Offringa expositie is te bezichtigen tot 1 februari.