Tim de Mey (UZSC) wint broederstrijd van Stan de Mey (AZC)

Gepubliceerd op 07 oktober 2019 om 13.44 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het ouderlijk huis van de waterpolobroers Tim, Stan en Dano de Mey staat op slechts enkele meters afstand van zwembad AquaRijn. Van jongs af aan spelen de broers voor bekerhouder AZC Alphen, maar afgelopen zomer maakte - de oudste telg - Tim de overstap naar landskampioen UZSC Utrecht. Afgelopen zaterdag stond de familieclash, op de tweede speeldag van het seizoen, al op het programma: in Alphen aan den Rijn was het tijd voor AZC tegen UZSC.

'Met opzwemmen dacht Stan dat 'ie de bal had. Maar toen gooide hij de bal tekort terug dus had ik hem alsnog. Dat was fijn', zegt Tim met een knipoog. 'Maar we hebben elkaar niet gek gemaakt van te voren', voegt Stan toe. De derde De Mey, Dano, maakte geen deel uit van de AZC-selectie.

AZC begon slecht aan de wedstrijd, kwam met 1-5 achter te staan maar knokte zich terug tot 5-5. 'Dan heb je de sfeer van de wedstrijd weer in de hand. En dan laten we het tot maar liefst 5-11 lopen. Dat vind ik onbegrijpelijk', stelt coach Hans van Zeeland. 'We verliezen deze wedstrijd in de aanval. Wij maken de kansen niet af en zij doen het goed in de contra-aanval en komen steeds voor onze man.' De wedstrijd eindigde in 10-14.

Periodestanden AZC Alphen - UZSC Utrecht 10-14 (0-1, 3-4, 3-5, 4-4). Doelpuntenmakers AZC: Nicola Pavlicivic (2x), Lazlo Nagy (2x), Jacopo Mandolini (2x), Goran Blazevic (2x), Adam Maklari, Sven Schoonderwoerd.

Hieronder kun je de radio-interviews met Tim en Stan de Mey, Hans van Zeeland en Jacopo Mandolini terugluisteren.

advertentie advertentie