Gepubliceerd op 10 Januari 2019 om 11.45 uur

Tim en Tom Coronel denderen top-20 van Dakar Rally binnen

ALPHEN AAN DEN RIJN/ZWAMMERDAM - Het blijft Tim en Tom Coronel voor de wind gaan in de Dakar Rally. Woensdag werd de tweeling in de derde etappe zeventiende en klom ook naar de zeventiende plek in het algemeen klassement.

De derde etappe werd een uitputtingsslag. Menig topper vond zijn Waterloo in de duinen. Tim en Tom gebruikten hun ervaring van de afgelopen jaren door slim en behoudend te beginnen. Vele concurrenten reden zich vast of eindigden met een flinke bak schade.

Lekke band

‘Het begin was heel heftig met opnieuw enorme duinen’, blikt Tim terug. ‘We speelden het slim door bovenop de duinen even stil te gaan staan om te kijken wat de rest aan het doen was. Het was één groot slagveld, we zagen heel wat deelnemers pielen in het zand. Wij gingen er links omheen en dat pakte goed uit.’

In de laatste dertig kilometer verloor de tweeling nog wat tijd door een lekke band, maar verder verliep de zware etappe zonder noemenswaardige problemen. ‘We kwamen tweemaal bijna vast te zitten in de duinen maar we keerden slim om. Wat me opvalt is dat Tim, die achter het stuur zit, echt een goede swing te pakken heeft. En het autootje doet het gewoon nog steeds fantastisch. We hebben geen enkel probleem gehad’, aldus navigator Tom.

Vierde etappe

Op donderdag staat het eerste deel van de marathonetappe, verdeeld over twee dagen, op het programma. De deelnemers krijgen 664 kilometer voor de kiezen, waarvan 352 kilometer in wedstrijdverband. Monteurs mogen ‘s avonds niet bijspringen, dus eventuele problemen moeten de coureurs zelfstandig zien te verhelpen.

Foto: Marcelo Machado de Melo

Foto: Gustavo Epifanio

Foto: Victor Eleuterio

Foto: Duda Bairros

advertentie
.
advertentie