Tim en Tom Coronel doorstaan eerste serieuze problemen deze Dakar Rally

Gepubliceerd op 10 januari 2020 om 9.48 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - De 31ste tijd hebben Tim en Tom Coronel donderdag geklokt in de vijfde Dakar Rally-etappe. De broers staan 21ste in het klassement, één plek hoger dan een dag eerder.

Vlekkeloos verliep de dag niet, maar het tijdverlies werd beperkt doordat snel een oplossing was gevonden voor de bouten van één wiel die allemaal verloren waren en voor een slang van het banenaflaatsysteem dat was afgebroken.

'Opeens voelden we rare vibraties en niet veel later waren we het linkerachterwiel kwijt. We dachten echt: hè, wat gebeurt hier nou?', kijkt Tim terug op de dag. 'Verder hebben we heerlijk gereden, het autootje deed het weer voortreffelijk. Al met al geen vlekkeloze dag maar zolang onze problemen klein blijven en we snel weer onderweg zijn is er niets aan de hand.'

Rustdag aanstaande

De Dakar Rally gaat vrijdag verder met de zesde etappe. 'Een dag die volledig in het teken staat van off-road door het zand banjeren. Na een relatief snel eerste deel komen de enorme duinen in beeld', kondigt Tom aan. Het is de laatste etappe voor de rustdag.

advertentie advertentie