Tim en Tom Coronel kruipen richting top-20 Dakar Rally

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op de 28ste plaats zijn Tim en Tom Coronel dinsdag geëindigd tijdens de derde etappe van de Dakar Rally. De tweelingbroers staan na een kwart van 's werelds zwaarste autosportwedstrijd 24ste in het algemeen klassement.

Zonder noemenswaardige problemen loodsten de racebroers de auto over het parcours. 'We zijn eigenlijk heel rustig begonnen', blikt Tom terug. 'In het begin reden we constant in het stof waardoor we geen hand voor ogen zagen. Je kunt dan gewoon geen snelheid maken, dat risico is te groot. Links en rechts kwamen wat trucks voorbijvliegen maar die gasten zitten veel hoger en hebben dus beter zicht. Wij hebben gewoon met verstand gereden: geen schade, geen lekke banden, geen fouten.'

'Dit was weer een heerlijk dagje', voegt de in Alphen aan den Rijn woonachtige Tim toe. 'De duinen op het einde waren echte slopers, zo zacht. Daar had de auto het wel even lastig mee dus ik hoop dat niet alle duinen zo zijn, want dan hebben we nog wel wat te doen. Volgens mij is dit weer een mooi resultaat. We komen kruipend naar voren, precies zoals we van plan waren.' Woensdag is de vierde etappe, een koers over ruim 450 kilometer.