Gepubliceerd op 04 Maart 2020 om 11.05 uur

Tim van der Linden volgt Oscar Moens op als keeperscoördinator Feyenoord

ALPHEN AAN DEN RIJN - Tim van der Linden wordt de nieuwe keeperscoördinator van Feyenoord. De 23-jarige Alphenaar volgt oud-Nederlands Elftal-doelman Oscar Moens op. Volgens AD Sportwereld zag Moens de manier van werken van de Feyenoord Academy niet langer zitten.

'Oscar, Arjan van der Kaaij, Patrick van Seeters en ik hebben altijd heel goed samengewerkt. Dat Oscar weggaat, betreur ik. Heel jammer, het is een fijne persoonlijkheid en een fijne man', reageert Van der Linden op zijn aanstelling. Van der Linden was al keeperstrainer op Varkenoord. 'Dat ik de functie overneem en Feyenoord niet extern iemand zoekt, is mooi voor mij. Maar we moeten het samen oppakken.'

Van der Linden draagt de verantwoordelijkheid over alle keepers binnen de organisatie. 'Oscar drukte de stempel erop en nam de beslissingen als het moest. Dat deden we heel vaak in goed overleg met elkaar. Ik kom niet voor een heel moeilijke situatie te staan. Ik heb veel van Oscar geleerd en binnen Feyenoord hebben we veel communicatie met elkaar.

Doelman Alphense Boys

Vanuit de jeugdopleiding van Alphense Boys ging Van der Linden als D-pupil naar Feyenoord. Hij keepte voor nationale jeugdteams en schopte het tot de A1 van Feyenoord. In aanmerking voor een profcontract kwam hij nooit. Wel bleef de sluitpost uit Alphen aan den Rijn plakken als keeperstrainer in Rotterdam. Ook traint Van der Linden samen met Ronald Martin de jeugdkeepers van Alphense Boys op maandagavonden.

Via Jodan Boys keerde Van der Linden terug naar Alphense Boys, waar hij in 2017 de naar VVSB vertrekkende Menno de Jong opvolgde als eerste doelman. Volgend seizoen begint Van der Linden aan zijn vierde jaargang onder de lat bij de Boys. Met de rood-witten staat hij momenteel zesde in de Hoofdklasse A, twee punten achter de begeerde nummer drie-positie die normaliter aan het eind van dit seizoen recht geeft op nacompetitievoetbal.

Hieronder is het radio-interview met Tim van der Linden te beluisteren.
advertentie
 
advertentie