Topper in hoofdklasse: ARC wint zinderend spektakelstuk van DHSC

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vooraf zegt Mark Evers, de trainer van ARC: 'Ik hoop dat wij het gat met titelfavoriet DHSC hebben kunnen verkleinen en het zal moeten blijken hoeveel kleiner het gat is geworden.' De toeschouwers bij ARC - DHSC zaterdagmiddag zullen concluderen dat ARC het gat heeft gedicht. En niet alleen dat, de Racing verslaat de Utrechters met 5-3.

'Wij hebben voetballend ons visitekaartje afgegeven en stonden goed in de organisatie. De wedstrijd was in evenwicht, maar wij waren voetballend de bovenliggende partij', blikt Evers terug. ARC bekroont goede aanvallen met doelpunten, de tegentreffers die geïncasseerd worden komen om het conto van de individuele kwaliteit van DHSC-spelers.

De belangrijkste les die ARC op basis van deze wedstrijd nog moet leren, ligt volgens Evers op het mentale aspect. Als Arjan Ouwendijk in de 43ste minuut 3-1 maakt, jaagt ARC met veel man in de aanval op de 4-1. 'Dan moet je die 3-1 koesteren. Als je 'm maakt loop je de polonaise. Maar je maakt 'm niet, in de tegenaanval wordt het 3-2 en moet het nog 3-3 worden.'

Bal wel of niet over doellijn?

Een kwartier voor tijd komt DHSC op gelijke hoogte. Tren Drexhage maakt niet veel later 4-3, als DHSC in de tiende minuut van de blessure uit een hoekschop de 4-4 lijkt te scoren. Maar de assistent-scheidsrechter die op de doellijn staat, vlagt niet voor een treffer. 'Sommige spelers zeggen dat het kielekiele was, anderen zeggen eerlijk dat de bal over de doellijn was. Het muntje valt deze keer de goede kant op voor ons', zegt Evers blij.

De doelman van DHSC was mee naar voren, uit de counter scoort Lilinho Martins 5-3. 'Ik zag dat Rodney Sneijder als enige man achter bleef. Ik zag dat hij het duel met mij aan wilde gaan, dus ik tikte de bal een klein beetje vooruit. Ik denk: als ik de bal zes meter vooruit speel, geeft hij mij een rotschop. Maar ik hield de bal bij me om het sprintduel aan te gaan, en die won ik.' Met negen punten uit drie wedstrijden is ARC koploper in de Hoofdklasse A.

Scoreverloop ARC - DHSC 5-3 (3-2): 1-0 Neal Arnoldus, 1-1 Mike van Oostrom, 2-1 Arjan Ouwendijk, 3-1 Arjan Ouwendijk, 3-2 Gokhan Yasar, 3-3 Noslin Tijjani, 4-3 Tren Drexhage, 5-3 Lilinho Martins.

Hieronder zijn de interviews met Mark Evers en Lilinho Martins te bekijken.