Tot 300 meter verderop asbest aangetroffen na grote brand, dit is advies van brandweer

Foto: Mike Mourits

BOSKOOP - Boskopers die in de buurt wonen van de plek waar dinsdag een grote brand woedde, moeten tot nader order ramen en deuren gesloten houden. Tot 300 meter van het plaats delict zijn asbestdeeltjes aangetroffen. De huishoudens waar het om gaat, hebben persoonlijk bezoek gehad van medewerkers van de brandweer en de gemeente Alphen aan den Rijn.

'Mensen moeten zo min mogelijk bewegingen maken in hun tuin. Als je naar buiten of binnen gaat, schoenen uittrekken of schoonmaken', adviseert een woordvoerder van de brandweer. Volgens de zegsman is de kans klein dat passanten asbest aantreffen op de openbare straat. 'Het is aan deze kant van de N207 gebleven en ook op het fietspad hebben we niks aangetroffen.'

Brandweerlieden hebben in de schuur aan de Den Ham een stoffelijk overschot aangetroffen. Dat gebeurde tijdens een verkenning door het gebouw, toen het vuur nagenoeg geblust was. De politie heeft een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak. Ook moet nog vastgesteld worden hoe de brand is ontstaan.