Tot maandag geen treinverkeer rond Alphen aan den Rijn en Boskoop

Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP - Er rijden tot maandagochtend geen treinen van en naar Alphen aan den Rijn en van en naar Boskoop. Prorail voert verschillende werkzaamheden uit aan het spoor. De NS zet bussen in om reizigers naar de verschillende stations langs het traject te brengen.

Tussen Woerden en Utrecht Centraal geldt daarnaast een aangepaste dienstregeling. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Leiden Centraal worden geadviseerd om te reizen via Schiphol Airport. Reizigers tussen Woerden en Leiden Centraal kunnen reizen via Den Haag Centraal.

Ook tussen Alphen aan den Rijn en Gouda rijden er tot maandagochtend geen treinen. De NS zet op dat traject bussen in, om reizigers naar de diverse stations te vervoeren.

Vanaf 13 december extra treinen

De werkzaamheden zijn nodig om vanaf 13 december extra treinen te laten rijden op het traject Leiden-Utrecht. Zo wordt er onder andere een wissel vervangen, en wordt het perron op het Alphense station ingekort om een nieuw sein toe te kunnen voegen.

'De werkzaamheden gaan dag en nacht door', meldt ProRail. 'Het is mogelijk dat u geluid-, trilling- en/of lichthinder ervaart van der werkzaamheden, het extra vrachtverkeer of van de speciale machines waarmee we werken.'