Gepubliceerd op 17 Augustus 2019 om 18.41 uur

TOTO KNVB Beker na één teleurstellende wedstrijd alweer voorbij voor ARC

ALPHEN AAN DEN RIJN - SDO heeft ARC zaterdag uit de TOTO KNVB Beker gekegeld door in de eerste ronde met 1-0 te winnen. ARC-doelman Aäron Balk leverde na tien minuten de bal in, Neal Arnoldus verdedigde daarop slap en Glenn Hemmers kon de bal uit een lage voorzet binnenglijden.

En dat terwijl ARC over de gehele wedstrijd ongeveer 75 procent balbezit had en zo'n twintig kansen creëerde. Maar de keeper van SDO, Rolf Hazelaar, redde een aantal keer fenomenaal. Ook gingen een paar Alphense kopballen van dichtbij nipt over. SDO kreeg naast het gemaakte doelpunt één kans, maar vlak voor tijd werd tegen de paal geschoten.

Financieel aantrekkelijk

ARC had zich voor de TOTO KNVB Beker geplaatst dankzij een halve finaleplek in de districtsbeker afgelopen seizoen. Het levert de club 5500 euro op. Winst op SDO had ARC, afhankelijk of de Racing in de tweede ronde een thuis- of uitwedstrijd had geloot, 3000 euro (thuis) of 5500 euro (uit) opgeleverd.

Had ARC ook dat duel gewonnen en zich geplaatst voor het hoofdtoernooi waar ook alle profclubs instromen, zou de clubkas met nog eens - een startpremie van - 10.000 euro extra worden gespekt.

Scoreverloop SDO - ARC 1-0 (1-0): 1-0 Glenn Hemmers.

Hieronder kun je de radio-interviews met Mark Evers, Derek Prins en Amin Ouass beluisteren.
advertentie
.
advertentie