Trainerswissel Tempo na dit seizoen: ‘Missie van Wouter Blok is geslaagd’

Gepubliceerd op 04 februari 2020 om 16.44 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een week geleden heeft Tempo bekendgemaakt om na één seizoen al afscheid te nemen van coach Wouter Blok. Er is onvoldoende een match tussen Tempo en Blok om de samenwerking voort te zetten na dit seizoen, motiveert het verenigingsbestuur het besluit.

'Wouter had de ambitie om het spel van Tempo iets anders te laten zijn dan voorgaande jaren. Maar je hebt ook te maken met spelers die dat kunnen uitvoeren', licht Tempo-voorzitter Albert-Jan Vonk de keuze een week later toe. 'Als de match daardoor niet optimaal is, moet je ook durven andere keuzes te maken.'

Waar de vertrokken Frits Wip een people manager is, is Wouter Blok juist een statisticus. 'Wouter is een man van cijfertjes en past het spelletje daarop toe. Dat had Tempo ook nodig. Na Frits moet je niet een zelfde type trainer neerzetten', meent bestuurslid technische zaken Edo Kuiper.

'Tempo Korfbal League-waardig gemaakt'

'Wouter heeft het op zijn manier heel goed overgenomen van Frits en een ploeg neergezet die Korfbal League-waardig is. We spelen prachtige wedstrijden dit seizoen, dus die missie is geslaagd', vervolgt Kuiper.

Tempo gaat dus op zoek naar een opvolger voor Blok. De Bodegraafse oefenmeester zegt op zijn beurt het seizoen vol passie af te maken. 'Ik wil iedere wedstrijd winnen en het maximale eruit halen. Daar brengt dit besluit geen verandering in', belooft Blok.

Hieronder zijn de interviews met Albert-Jan Vonk, Edo Kuiper en Wouter Blok te beluisteren.

advertentie advertentie