Trajectcontrole N11 opnieuw uitgesteld, pas eind 2020 van kracht

Trajectcontrole Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het duurt nog even voordat de trajectcontrole op de N11 wordt aangezet. Pas eind 2020 staat het op de planning, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) aan mediapartner Omroep West. De trajectcontrole werd in september vorig jaar nog uitgesteld tot begin 2020.

Sinds afgelopen zomer staan er al nieuwe flitspalen langs de N11 tussen Alphen aan den Rijn en Zoeterwoude-Rijndijk. Van de twintig nieuwe trajectcontroles die in gebruik worden genomen op Nederlandse N-wegen, staat de N11 voorlopig als laatste gepland. De N214 bij Bunschoten gaat als eerste trajectcontrole op een 'N-weg' aan.

Volgens het OM worden de systemen vanaf aanstaande maandag één voor één geactiveerd. 'Daar is elke keer drie tot vier weken voor nodig', vertelt de zegsvrouw. 'We kunnen de systemen niet tegelijk testen. Daarom is het een lange periode.'

Voordelen

Dat de nieuwe flitspalen al zijn geplaatst, heeft ook voordelen, verklaart het OM. 'We zien meteen effect op de plekken waar de camera's geplaatst zijn, ook al werken ze nog niet.' Op de N11 bedraagt de maximumsnelheid honderd kilometer per uur.

Lees ook: Flitspalen flitsten vorig jaar bijna 75.000 keer in gemeente Alphen