Treinpersoneel NS staakt: de gevolgen voor Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN – Treinreizigers uit de gemeente Alphen aan den Rijn gaan vrijdag 26 en dinsdag 30 augustus last ondervinden van de stakingen door NS personeel. Voor wie een langere treinreis voor de boeg heeft, kan het voorkomen dat van woensdag 24 tot en met woensdag 31 augustus een deel niet met de trein kan worden afgelegd.

Verschillende vakbonden – FNV Spoor, VVMC en CNV - hebben aangekondigd het werk woensdag 24 augustus neer te leggen in Noord-Nederland. Daarom rijden er de hele dag vrijwel geen treinen in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en delen van Flevoland en Overijssel.

West en Midden

De dagen erna zijn de andere provincies aan de beurt. Vrijdag 26 augustus staakt het personeel in regio West (Den Haag, Rotterdam en Dordrecht). Maandag 29 augustus is het de regio Noord-West (Amsterdam, Alkmaar, Enkhuizen, Hoorn en Haarlem). Regio Midden-Nederland (Utrecht, Amersfoort en Hoofddorp) staakt dinsdag 30 augustus. Tot slot staken de regio’s Oost en Zuid (Zutphen, Enschede, Arnhem, Nijmegen, Roosendaal, Eindhoven, Heerlen en Maastricht) woensdag 31 augustus.

Alternatieven

De NS adviseert reizigers van, naar en binnen de verschillende regio’s alternatief vervoer te kiezen of hun reis uit te stellen. NS zet geen alternatief busvervoer in. De 9292 planner toont wel, waar mogelijk, een alternatief advies met andere vervoerders. Op de dagen dat een regio staakt, verwacht de NS in de rest van het land dat er wel zo veel mogelijk gereden wordt volgens de gebruikelijke dienstregeling.

Alphen-Gouda

Op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda zijn de stakingen niet van toepassing. De Sprinters die hier rijden, zijn van R-net. R-net valt niet onder de Nederlandse Spoorwegen.