Trekkertrek in Koudekerk opnieuw één groot feest

Foto: Michel Looyenstein

KOUDEKERK AAN DEN RIJN - De Trekkertrek Familiedag in Koudekerk aan den Rijn was zaterdag opnieuw een grote happening. Honderden brullende tractoren en ronkende vrachtwagens raasden over de 100 meter lange wedstrijdbaan. Met een zware sleepwagen aangekoppeld, moesten de deelnemers zo ver mogelijk proberen te komen met hun voertuigen.

Langs de kant en op de tribunes aanschouwden duizenden mensen het spektakel. In totaal hebben zo'n 10.000 mensen het festijn bezocht. Naast de trekkertrekwedstrijd was er ook een compleet evenementendorp. Daar was vooral voor kinderen enorm veel te doen. Van zelf rijden op mini-trekkers tot allerlei demonstraties. 

Vanwege de hoge temperaturen nam de organisatie een aantal voorzorgsmaatregelen. Zo waren er extra schaduwplekken en watertappunten geregeld. 'De hele dag is zonder problemen verlopen, het weer zit ook fantastisch mee', zegt Hans van Leeuwen. Op de vraag wanneer voor de voorzitter en speaker van het evenement deze 27ste editie geslaagd is antwoordt hij: 'Wanneer iedereen uiteindelijk weer goed is thuisgekomen. Dat is het belangrijkste.' 

Compilatie

De Trekkertrek Familiedag was zaterdag vanaf 14.00 uur live te volgen op radio en televisie bij Studio Alphen. Aankomende week zendt Studio Alphen een compilatie uit.

Lees ook: Het Feestteam, De Bökkers en EB Bluesband naar tentfeest Trekkertrek