Twee dagen lang optredens in centrum van Boskoop: ‘Feestjes doen het altijd goed bij Boskopers’

BOSKOOP - Het speciale feestjaar ter ere van het achthonderdjarig bestaan van Boskoop is ongeveer op de helft en dat wordt gemarkeerd met een heuse feestweek. Gedurende deze hele week zijn er verschillende activiteiten te ondernemen, met als hoogtepunt optredens van Mart Hoogkamer en van Jeroen van der Boom op de zaterdagavond. 

'De opening en de sluiting van het feestjaar wordt door de Stichting Boskoop 800 georganiseerd. Tussen deze twee evenementen vinden allemaal verschillende activiteiten plaats, die door Boskopers zijn aangedragen', vertelt Mike Verweij, coördinator van de Feestweek.

De Feestweek moet een extra hoogtepunt zijn, in het midden van het bijzondere jaar. 'Feestjes doen het altijd erg goed bij Boskopers, dus hiermee komen we de inwoners van het dorp zeker tegemoet. De mensen verwachtten dit eerlijk gezegd ook al wel een beetje.'

Barry Badpak, de Coronas en Mart Hoogkamer

Het weekend wordt op vrijdagavond afgetrapt met muziek van pianist en zanger Bas Baelde uit Hazerswoude-Dorp. Ook de Boskoopse DJ Melsie en DJMiVo en de Leidse feestact Barry Badpak zijn vrijdagavond van de partij. 

Op zaterdagochtend is het voornamelijk een feestje voor de kinderen met onder andere een optreden van Monique Smit. Ook zullen leerlingen van dansschool Bianca Danst een optreden geven. De avond zal worden afgetrapt met muziek van feestzanger Marco de Hollander, waarna het vanaf 20.30 uur tijd is voor optredens van de Coronas, Mart Hoogkamer en Jeroen van der Boom.

Andere activiteiten

Eerder deze week stond er al een keur aan activiteiten en evenementen op het programma. Maandag werd er een Wittebruggetjesloop georganiseerd waarbij Boskopers over witte bruggetjes over en langs kwekerijen konden lopen. Woensdagavond vond er midden in het dorp een Musical Sing-a-Long plaats, georganiseerd door Harmonie Excelsior.