Twee kabouterdagen in Bentwoud tijdens herfstvakantie

BENTHUIZEN - Staatsbosbeheer verzorgt in de herfstvakantie twee kabouterdagen in het Bentwoud. Het natuurgebied beschikt namelijk over een Kabouterpad. Zaterdag 22 en woensdag 26 oktober staat Staatsbosbeheer met haar mobiele kabouterkantoor bij de start van het kabouterpad.

Bij het mobiele kabouterkantoor kunnen de bezoekers de vooraf gereserveerde kaboutertas ophalen en met de kabouterklapkaart vol opdrachten, een puntmuts en een rugzak opdrachten doen in het bos. Daarnaast worden er kabouterverhalen voorgelezen en vinden de kinderen door goed te speuren echte kaboutersporen. Na terugkomst kunnen de kinderen een kabouterkleurplaat inkleuren.

Kinderen van 3 tot 7 jaar, maar ook oudere kinderen die kabouters leuk vinden, kunnen het kabouterpad ontdekken en op zoek gaan naar kaboutersporen. Tijdens de Kabouterdagen, maar ook ook op andere dagen. De kinderen worden verkleed als kabouter met een rode puntmuts, kaboutertas en rood geschminkte wangen. De spullen mogen mee naar huis, na afloop krijgen de kinderen een kabouterdiploma mee naar huis.