Dit zijn de slagingspercentages van middelbare scholen in de gemeente Alphen aan den Rijn

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Vele middelbare scholieren in de gemeente Alphen aan den Rijn kregen afgelopen maand op 12 juni te horen dat ze waren geslaagd. Alle leerlingen van de middelbare scholen die waren gezakt, moesten aan de bak tijdens de herkansingen in het tweede tijdvak. Op dinsdag 2 juli kregen deze leerlingen ook de uitslag te horen na de herkansingen van de eindexamens.

Op de vijf locaties van het Groene Hart hebben in totaal 676 leerlingen eindexamens gedaan. Op het Leerpark is 92 procent van de leerlingen geslaagd, vmbo-basis haalde een score van 88 procent, op vmbo-kader is 97 procent geslaagd en van de gemengde leerweg 91 procent.

Bij de Praktijkschool is 100 procent van de leerlingen geslaagd. Daarnaast hebben alle leerlingen ook het mbo-1 entree diploma gehaald. Op de locatie Rijnwoude in Hazerswoude is voor het vijfde jaar op rij 100 procent van de leerlingen geslaagd. Topmavo eindigde met een 95 procent score. Voor het Lyceum haalde 96 procent van de leerlingen hun diploma en op het vwo is 99 procent geslaagd.

Alphense Ashram College reikt diploma’s uit in nieuw schoolgebouw

Op het Ashram College in Alphen aan den Rijn ontvangen alle leerlingen die geslaagd zijn voor het eindexamen hun diploma in het nieuwe schoolgebouw. Bij de vwo-leerlingen is 88 procent geslaagd, op de havo 85 procent en het mavo haalde een score van 96 procent. Daarnaast zijn er op het Prisma VSO veertien leerlingen die het eindexamen hebben gemaakt en ze zijn uiteindelijk allemaal geslaagd.

Het Scala College reikt aan 376 leerlingen een diploma uit. Na de herkansingen van de eindexamens in het tweede tijdvak is 100 procent van de leerlingen op vmbo basis geslaagd. Bij vmbo-kader werd een score behaald van 87,5 procent en vmbo theoretisch kwam tot een slagingspercentage van 81,7 procent. Bij de Havo-leerlingen wist 81 procent te slagen voor de eindexamens en op het vwo 88,7 procent. Op het Scala College doen er ook nog een aantal leerlingen een herkansing in het derde tijdvak. ‘We verwachten dat hierdoor de percentages iets zullen stijgen’, meldt het Scala College in een reactie aan Studio Alphen.

Slagingspercentages Yuverta na eerste tijdvak

Yuverta heeft de slagingspercentages van de twee vestigingen in Alphen aan den Rijn en Boskoop bekendgemaakt na het eerste tijdvak. Op de vmbo-school in Alphen aan den Rijn haalde 75,9 procent van de leerlingen op vmbo-(g)t het eindexamen. Bij vmbo-k was 90,3 procent geslaagd en het vmbo-b wist tot een score te komen van 97,1 procent.

Op de locatie in Boskoop had 87,9 procent van de leerlingen die het vmbo-(g)t onderwijs volgden het eindexamen gehaald. 94,7 procent van de leerlingen op het vmbo-k was geslaagd en voor het vmbo-b hebben 97,7 procent van de leerlingen hun eindexamens succesvol afgerond.

Op een verzoek van Studio Alphen om de cijfers na het tweede tijdvak te delen, is Yuverta vooralsnog niet ingegaan.

Lees ook: Docent Alphense basisschool na 46 jaar met pensioen: ‘Van krijtbord naar whiteboard en daarna digibord’