Twee korfballers vlaggenschip Tempo stoppen, geen nieuwe aanwinsten

Foto: Wim de Bruijne (Korfbalfoto.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Met uitzondering van Evelien de Feijter en Thomas van Haastrecht blijven alle spelers uit het eerste team van Tempo nog een seizoen korfballen. Ook aanvoerder Edwin van der Weijde, die aan het eind van het Korfbal League-seizoen openlijk twijfelde of hij nog een jaar door zou gaan.

De Feijter wordt teammanager bij het tweede team van Tempo, dat aankomend seizoen onder leiding van oud-speelster Sanne Broeksma staat. Mark Glissenaar volgt Wouter Blok op als nieuwe hoofdcoach van het vlaggenschip. Van Haastrecht gaat in een lager team spelen. Ook Petra Kuiper stopt, maar zij speelde afgelopen seizoen geen minuut in de Korfbal League.

Tempo krijgt geen nieuwe spelers van buitenaf erbij. Wel maken vier korfballers de overstap van de A-junioren naar de A-selectie. Van de huidige spelersgroep vallen tijden de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog drie vrouwen en één man af. Na één seizoen Korfbal League komt Tempo dit najaar weer uit in de hoofdklasse, het tweede korfbalniveau van Nederland.

Spelerscarrousel Tempo

Nieuw: n.v.t.

Nieuw (eigen jeugd): Mats Blessing, Noah Kuiper, Eelke Nikkels, Demi Vrooman.

Blijven: Stijn Eilers, Sybren van Hall, Niels van der Horst, Pim de Jong, Jamie Grasmeijer, Hannah Klein, Yoran Marck, Anouk Nikkels, Eelke Nikkels, Anne Otte, Elke Otte, Marleen van der Sar, Elma Schreuder, Jelle Steenbeek, Martin Steenbeek, Tom Steenbeek, Maartje Verduijn, Rosanne Visscher, Marjolein Vonk, Edwin van der Weijde, Rosanne Wolvers.

Weg: Evelien de Feijter (stopt), Thomas van Haastrecht (stopt), Petra Kuiper (stopt).