Twee nieuwe coronabesmettingen in Alphen aan den Rijn

Foto: Pixabay

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bij een 62-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn en een 27-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is het coronavirus vastgesteld. Dat heeft de GGD zaterdag bekendgemaakt. Daarmee komt het totaal aantal besmette inwoners van de gemeente Alphen op zes, van wie er één is genezen.

Sinds vorige week maandag is het coronavirus geconstateerd bij een 5-jarig meisje uit Alphen aan den Rijn (inmiddels genezen), een 60-jarige man uit Alphen aan den Rijn, een 28-jarige vrouw uit Boskoop en een 52-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Daar zijn nu twee Alphensen van 27 en 62 jaar bij gekomen.

Noodverordening

Donderdagmiddag zijn nieuwe maatregelen gepresenteerd om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen. Zo worden alle evenementen en bijeenkomsten in Nederland met meer dan 100 bezoekers afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.

Vanaf zaterdagavond 20.00 uur zijn samenkomsten met meer dan 100 mensen ook officieel strafbaar in alle gemeenten die behoren tot de Veiligheidsregio Hollands-Midden. Daar behoort ook de gemeente Alphen toe. Personen die zich daar niet aan houden, riskeren een geldboete van maximaal 4350 euro of een celstraf van maximaal drie maanden.

Iedereen met neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn en/of koorts wordt verzocht om thuis te blijven. Zij dienen sociale contacten te mijden. Contact opnemen met een huisarts hoeft pas wanneer de klachten verergeren. Daarnaast wordt iedereen opgeroepen om zo veel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.

Lees ook: Coronavirus: overzicht gevolgen en afgelastingen in gemeente Alphen