Gepubliceerd op 08 Maart 2020 om 16.54 uur

Twee treffers Arjan Ouwendijk bezorgen Alphense Boys zege op Be Quick 1887

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphense Boys heeft zondag met 2-0 gewonnen van Be Quick 1887. Arjan Ouwendijk nam beide treffers voor zijn rekening. De 1-0 was een kopbal, de 2-0 werd vanaf randje zestien binnengeschoten. 'We hebben vorige week een prima vervolg gegeven. Achterin hebben we niks weggegeven en dikverdiend gewonnen', aldus Ouwendijk.

Ook na rust was Alphense Boys heer-en-meester. Joey Lauhouh ging alleen op de keeper af, maar miste. Hij was het dicht bij Boys' derde treffer. Eerder dacht Kees 'Pier' Tol de 3-0 te maken, maar hij stond in de ogen van de assistent-scheidsrechter buitenspel. Ook schoot Ouwendijk de bal nog tegen de paal. De Groningers kregen één grote kans, maar doelman Tim van der Linden redde.

Door de zege klimt Alphense Boys weer een plekje op de ranglijst in de Hoofdklasse A (vijfde), twee punten van de nummer drie - een vermoedelijke nacompetitieplek - af. 'Vorige week hebben we een concurrent verslagen en ineens zagen we weer potentie op de ranglijst. Dus was het belangrijk om vandaag te winnen', vervolgt Ouwendijk. 'Zolang we blijven winnen, mogen we blijven hopen.'

Scoreverloop Alphense Boys - Be Quick 1887 2-0 (2-0): 1-0 Arjan Ouwendijk, 2-0 Arjan Ouwendijk.

Hieronder zijn de interviews met Hein van Heek, Arjan Ouwendijk en Jessie Vink te beluisteren.
advertentie
 
advertentie