Twee verdachten aangehouden in onderzoek dood Kelvin Maynard

Gepubliceerd op 22 november 2019 om 14.07 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Er zijn twee mannen aangehouden in het onderzoek naar de liquidatie van Kelvin Maynard. Dat meldt de politie vrijdagmiddag. Beide mannen zijn aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de dood op Maynard.

Afgelopen dinsdag heeft het arrestatieteam een 22-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Tijdens de doorzoeking van zijn woning trof de politie een vuurwapen aan. 'De verdachte is voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld voor het voorhanden hebben van een vuurwapen', meldt de politie. De verdachte heeft sinds zijn aanhouding in volledige beperkingen gezeten maar die zijn inmiddels opgeheven.

Donderdag werd nog een 28-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De politie heeft meerdere digitale gegevensdragers in beslag genomen. Op last van de officier van justitie is de man vrijdag heengezonden.

Drie aanhoudingen

In totaal zijn nu drie aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard. Op 14 november werd al een verdachte aangehouden op verdenking van witwassen. Deze verdachte is een dag later weer heengezonden.

Op 18 september werd de 32-jarige voetballer van Alphense Boys doodgeschoten in zijn woonplaats Amsterdam. Hij werd in zijn auto onder vuur genomen. De schutter zat, samen met iemand anders, op een motorvoertuig. Zij zijn na het lossen van de schoten op de vlucht geslagen.

De auto van Maynard kwam tot stilstand tegen de voorgevel van een brandweerkazerne. Brandweerlieden probeerden het slachtoffer daarna te reanimeren, maar Maynard overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Lees ook: Aangehouden man in onderzoek liquidatie Kelvin Maynard vrijgelaten

advertentie advertentie